Specifieke regels voor voordelige vakantiekrachten

Ook deze zomer maken talloze bedrijven en organisaties weer gebruik van de inzet van scholieren. Da's logisch: jeugdige vakantiekrachten hebben minder rechten dan gebruikelijke uitzendkrachten. Daardoor zijn ze aanzienlijk voordeliger. Houd echter wel rekening met de specifieke regels die voor deze vakantiekrachten gelden!

Lees meer

WW terug naar drie jaar. Wat betekent dat voor u als werkgever?

Minister Asscher heeft op de valreep van zijn bewindstermijn een fiat gegeven voor de terugkeer naar een driejarige WW. Wat betekent dat precies voor u als werkgever? In dit artikel leest u er meer over.

Lees meer

Flexibele arbeid levert miljarden op

Nederland kent steeds meer flexibele arbeid. Inmiddels heeft bijna 40 procent van de Nederlandse werkenden geen vast contract. Hoewel de flexibilisering omstreden is, levert het de Nederlandse economie wel veel op. Dat blijkt uit onderzoek van arbeidsmarktspecialist Brunel.

Lees meer

Netwerken met plezier

Niet elke ondernemer zit erom te springen, maar netwerken hoort erbij. In dit artikel leest u tips over hoe u netwerken toch leuk maakt en bovendien effectief nieuwe contacten opdoet.

Lees meer

Minder ziekteverzuim? Zorg dat je personeel genoeg beweegt.

Een van de grootste risico’s voor ondernemers schuilt in de gezondheid van het personeel. Volgens het devies beter voorkomen dan genezen kun je dus maar beter zorgen dat je werknemers zo gezond mogelijk leven. Een belangrijke voorwaarde is genoeg beweging. In dit artikel lees je hoe je werknemers kunt stimuleren om meer te bewegen.

Lees meer

Hoe beperk je financiële risico's bij ziekte van je werknemers?


Als MKB’er kies je met veel zorg je personeel uit. Je bouwt samen aan een betrokken en succesvol bedrijf. Maar het noodlot kan altijd toeslaan. Soms op het meest onmogelijke moment. Wat als er iemand ziek wordt?
Wat als er meerdere mensen langdurig niet meer kunnen werken?

Lees meer

Wat te doen bij ontslag als werkgever?

Iedere werkgever krijgt er vroeg of laat mee te maken: een vaste medewerker functioneert niet naar behoren of uw bedrijfseconomische situatie dreigt gevaar te lopen. Slepende ontslagprocedures en onoverkomelijke arbeidsconflicten kunnen het gevolg zijn. Hoe gaat u daar als werkgever op juridisch verantwoorde wijze mee om?

Lees meer

Eén jaar Wwz: effecten nog steeds averechts

Wanneer minister Asscher 's avonds op de rand van zijn bed een jaar Wet werk en zekerheid aan zich voorbij laat trekken, leidt dat ongetwijfeld tot een slapeloze nacht. De doelstellingen worden bij lange na niet gehaald en de minister moest al binnen het jaar enkele malen ingrijpen om de nadelige gevolgen van zijn wet te repareren.

Lees meer

Jongeren tot 18 jaar. Wat mogen ze en wat niet?

Jonge vakantiekrachten kunnen voor werkgevers veel voordelen hebben. Ze zijn over het algemeen goedkoper dan reguliere krachten, willen meestal veel leren en zijn vaak erg gemotiveerd. Jongeren tot 18 jaar mogen echter maar een beperkt aantal werkzaamheden uitvoeren. Daarnaast zijn ze tot 18 jaar leerplichtig, tenzij ze over een startkwalificatie beschikken.

Lees meer

Verdwijnen VAR zorgt voor verwarring


Met ingang van deze maand is de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) voor zelfstandigen zonder personeel afgeschaft. Per 1 mei wordt de relatie tussen opdrachtgevers en zzp'ers geregeld door de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (DBA). Het nieuwe systeem veroorzaakt vooralsnog vooral verwarring onder zowel opdrachtgevers als zzp'ers.

Lees meer

Payrolling. De voordelen en risico's

Payrolling wordt de laatste jaren steeds populairder. Toch zijn er nog veel organisaties die niet weten of ze nu payrollkrachten of vaste werknemers in dienst moeten nemen. Met andere woorden: hoogste tijd om de voordelen en risico's van payrolling eens helder in kaart te brengen. Redenen voor veel organisaties om voor payrolling te kiezen, zijn met name ontzorging en tijdsbesparing.

Lees meer

Flexibele schil: payrolling of uitzenden?

Steeds meer bedrijven en organisaties hebben een toenemende behoefte aan flexibel personeel. Aanvullend op de vaste kern van werknemers, wordt dan ook in steeds meer gevallen een zogeheten flexibele schil gecreëerd. Die flexibele schil kan op twee manieren ingevuld worden: met uitzend- of met payrollkrachten. DIRECT Payrolling legt uit wat de verschillen zijn.

Lees meer

Checklist: Bent u klaar voor payrolling?

Langdurige ziekte van werknemers en slepende ontslagprocedures; het zijn geldverslindende kwesties waar vrijwel iedere werkgever vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Dat zijn overigens niet de enige nadelen voor werkgevers met personeel in vaste dienst. Wat bijvoorbeeld te denken van alle administratieve rompslomp die daarbij komt kijken?

Lees meer

Buitenlandse werknemers? Dit moet je weten.

In bepaalde sectoren en regio's is er werk waarvoor vrijwel geen Nederlandse werknemers te vinden zijn. Arbeidsmigranten bieden in die gevallen uitkomst. DIRECT Payrolling legt uit wat er allemaal bij komt kijken wanneer je als bedrijf overweegt buitenlandse werknemers aan te nemen.

Lees meer

Kun je als zzp'er personeel aannemen?

Zzp'ers hebben er doorgaans bewust voor gekozen om als zelfstandige zonder personeel aan de slag te gaan. De vraag of je als zzp'er personeel kunt aannemen, komt dan ook op het eerste gezicht wellicht een tikkeltje vreemd over. Voor steeds meer zzp'ers is een al dan niet tijdelijke medewerker vandaag de dag echter de gewoonste zaak van de wereld.

Lees meer

Wat is een payrollcontract?

Omdat payrolling voor werkgevers eigenlijk alleen maar voordelen heeft, besluiten steeds meer bedrijven in zee te gaan met een payrollbedrijf. Wat zijn de voordelen van de payrollconstructie en waarin verschilt een payrollcontract van een vaste arbeidsovereenkomst?

Lees meer

Wat is payroll? - DIRECT Payrolling

Ondanks het feit dat payroll op de Nederlandse arbeidsmarkt een snel groeiende vorm van dienstverlening is, blijken er onder werkgevers nog veel misverstanden over het uitbesteden van werknemers aan payrollbedrijven te bestaan. Wat is payroll, wat betekent payroll en hoe werkt payrolling in de praktijk? DIRECT Payrolling geeft tekst en uitleg.

Lees meer

Ophef over nieuwe payrollwet lijkt vooralsnog storm in een glas water


Columnisten en bloggers riepen het de afgelopen weken steeds luidruchtiger van de daken: de aanpassingen in de payrollwet die minister Asscher momenteel voorbereidt en per 1 juli 2016 wil activeren, zouden dramatische gevolgen hebben voor de gehele payrollsector. Vooralsnog lijkt de soep ook in dit geval niet zo heet gegeten te worden als dat ze wordt opgediend.

Lees meer

Payrolling. Hét antwoord op de nadelige gevolgen van de Wwz

Eerder trokken onder andere land- en tuinbouworganisaties, de recreatiesector en het onderwijs al aan de bel; nu is het sportkoepel NOC*NSF die de noodklok luidt: de Wet werk en zekerheid zorgt ervoor dat steeds meer Nederlandse sportverenigingen in de problemen komen.

Lees meer

Hoe verhoog ik de flexibiliteit van mijn bedrijf?

Afgelopen dinsdag hebben we het allemaal kunnen horen in de troonrede. De economie trekt weer aan, maar de boodschap van het kabinet is: 'Nuchter blijven!' Veel bedrijven kunnen weer wat extra handjes gebruiken. Maar nieuwe medewerkers een vast contract aanbieden, is in deze periode van pril herstel echter een groot risico.

Lees meer

4 zaken om scherp op te zijn wanneer u gaat starten met payrollen


Payrolling wordt de laatste jaren steeds populairder. Niet vreemd, want payrolling kent veel voordelen. Belangrijke redenen om met payrolling te beginnen, zijn een toename in flexibiliteit, risicovermindering, ontzorging en tijdsbesparing. Maar wanneer u uw keuze gaat maken voor een payrollonderneming, is er een aantal zaken waarop u scherp moet zijn.

Lees meer

Flexibel blijven met personeel, kan dat?

Stel, je bent een hardwerkende vakman en in de bouw actief als kleine zelfstandige. Je klanten waarderen naast je vakmanschap vooral je flexibiliteit. In die mate zelfs dat je orderportefeuille steeds voller raakt en je wel wat extra handjes zou kunnen gebruiken. Je moet dus keuzes maken. Ga je opdrachten weigeren of neem je mensen in dienst?

Lees meer